2017. május 14., vasárnap

A TOPOLYAI JÁTSZÓTÉR SZOMORÚ SORSA

                Mindig jó érzéssel tölt el, ha valahol szépítenek, újítanak. Ha gondolnak a fiatalokra, az idősekre egyaránt. Ha összefog a közösség egy jó cél érdekében.
        Topolyáról nekem először a fürdő jut eszembe. Még gyerekkoromban vittek el a szüleim, azután visszatérő vendégek lettünk. Úsztunk, ismerkedtünk, ettünk-ittunk. Szép volt, jó volt, nincs már. Estefelé, fagyizás után betértünk a Beograd áruházba, nézelődtünk, anyukámnak mindig szüksége volt valamilyen nélkülözhetetlen dologra. Háztartási cikkek, ruha, cipő, bútorok, hatalmas kínálat várta a vásárlókat. Szép volt, jó volt, nincs már. Mint ahogy sok minden nincs már Topolyán.
        Építettek viszont egy új játszóteret az áruház mögött. Folyt a vita a neten, hogy mi minden kerülhetett csekély 1.129.800,00 dinárba. Jöttek a rosszindulatú megjegyzések, hogy ki nyúlhatta le a pénz javát. Hogy ez most választások előtti politikai poén, vagy tényleg jó szándék vezérelte az építtetőket? A térre került csúszda, hinta, mászóka, kisebb-nagyobb gyerekeknek való játék.  
        Sor került az ünnepélyes megnyitóra is. Ott volt mindenki, aki számít. Ilyen elnök, olyan képviselő. A sajtó munkatársai is tudósítottak az eseményről. Tévé, rádió, napilapok nem maradhattak távol. A polgármester elmondta, hogy a játszótér biztonságos, mindenféle nemzetközi szabványnak megfelel. Igen, sokba került, de a gyerekek biztonsága minden pénzt megér. Azt nem értettem már akkor sem, hogy miért egy több mit 300 kilométerre lévő Vrnjačka Banja melletti cég a kivitelező, de mi beleszólásom van nekem ebbe...
        Április 10-én volt a megnyitó. Elmúlt egy hónap. Szomorúan látom, hogy a játszótér már nem biztonságos a gyerekeknek. Eltűntek a csavarok, kiáll a beton, veszélyes az, aminek örömnek kellene lennie. Megoldás?

A képek forrása: JÁTSZÓTÉR

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...